MODÜL LED BAĞLANTISI NASIL YAPILIR?

Reklam - tabela aydınlatmasının en önemli malzemelerinden olan modül led doğru bağlantı yapılmadığı takdirde verimli aydınlatma sağlamaz. Diğer konularda olduğu gibi bu işin de püf noktası bulunmaktadır. Çubuk Led - Bar Led Nasıl Bağlanır? yazımızda olduğu gibi led modüller, 20'li gruplar ayrı olarak beslenecek şekilde led trafoya bağlanmalıdır.

En sık yapılan hata modül led gruplarını birbirine uç uça bağlayıp led adaptörüne giriş yapmaktır. Bu bağlantıda kablo kesiti yeterli olmadığı için led modüllerin ihtiyaç duyduğu akım sağlanamaz ve beslemenin yapıldığı ilk modül led grubundan sonra yavaş yavaş parlaklık azalır.

Aşağıda hatalı bağlantı şeması gösterilmektedir



LED modüllerin maksimum kapasitede çalışması ve parlak ışık vermesi için led trafosundan ara besleme yapılması gerekmektedir. Reklam tabelası montajında yüzlerde modül led kullanıldığı durumda ödediğiniz modül led fiyatının hakkını vermesi  için aşağıdaki doğru bağlantı şemasını inceleyiniz.



Şemada adaptörden çıkan kırmızı kablo V+ , siyah kablo V- dir. Modül led sayısına göre adaptörden çekilecek akım farklılık gösterecektir. Led adaptörünün akımını hesaplamak için Modül led kaç amper akım tüketir yazımızı inceleyiniz.

Adaptörü belirledikten sonra led modüllerin ihtiyaç duyduğu akımı kaldırabilecek, kesit alanına sahip kablo kullanmanız gerekiyor.

1000 adet 12V 1.5W modül led kullanılan ışıklı tabelada 12V 125A trafoya ihtiyaç duyarız. Bu değerde tek trafo kullanmak yerine (varsa hem çok yer kaplar hemde çok pahalıdır :D ) 3 Adet 12V 40A trafo veya 4 Adet 12V 30A Trafo kullanabilirsiniz. Tabii ki daha küçük amper değerinde trafo kullanarak modül led gruplarını besleyebilirsiniz.


Bu makale web site linkimiz kaynak olarak belirtilmek şartıyla paylaşılabilir.