logo
Blog

LED ADAPTÖRÜ NASIL BAĞLANIR?

led-adaptoru-baglantisi

Paylaş:

Konu Başlıkları

LED ADAPTÖRÜ NEDİR?

LED Adaptörü, AC-Alternatif akımı DC-Doğru akıma dönüştüren cihazdır.

Bu makalede şerit led, modül led, bar led, kayan yazı ekran modülleri (P10 Panel, P5 Panel, P4 Panel, RGB Panel) gibi led aydınlatma ürünlerini çalıştıran, sabit voltajlı led adaptörlerinin bağlantısını göstereceğiz.

Led adaptörlerinin AC Giriş bölümü ve DC Çıkış bölümü vardır. AC giriş bölümünde aşağıdaki fotoğrafta da göründüğü gibi L, N ve toprak simgesi ile bulunmaktadır.

L, fazdır ve standart olarak kahverengi kablo bağlanır.

N, nötr ‘dür ve mavi renkli kablo bağlanır.

Toprak (Ground) sarı veya yeşil renkli kablo bağlanır. 

LED ADAPTÖRÜ NASIL BAĞLANIR?

Pratikte faz ve nötr kablosunu karışık olarak bağlayabilirsiniz. Led adaptörünün içindeki köprü diyot ve diğer parçalar dönüştürme işlemini yapacağı için adaptör çalışacaktır. Eğer adaptörü  topraksız kabloyla çalıştıracaksanız (2*0.75 kordon kablo gibi) bu durumda toprak konnektörü boş bırakılmalı, sadece L-N bölümlerine giriş yapılmalıdır. Olası elektrik kaçağı durumunda elektrik çarpma tehlikesi olacağı için adaptör çalışırken kesinlikle metal yüzeyine dokunmayın!

led-adaptoru-baglantisi

AC girişi ve DC çıkış bölümü geniş kasa led adaptöründe aynı tarafta bulunurken slim led trafo bağlantısı aşağıdaki fotoğrafta göründüğü gibidir.

slim-led-trafosu2
slim-led-trafosu

Yazıyı Paylaşın :

*Diğer Yazılar

LED NEDİR?

DİYOT NEDİR? Light Emitting Diode (ışık yayan diyot) olarak tanımladığımız kısaltılmış olarak LED, diyot karakteristiği gösteren bir devre elemanıdır.  Öncelikle diyot nedir kısaca açıklayalım.Diyot, P...